top of page
  • Δημήτριος Δρίβας

Η Σόρογκα με τον Μάγερλαντ στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού παρέα με τα Ψαχτήρια


Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της συγγραφέα Λίνας Σόρογκα με την ομάδα της φιλαναγνωσίας του σχολείου. Ομάδα, υπεύθυνοι καθηγητές και η συγγραφέας, με την κόρη της να αποθανατίζει με βίντεο και φωτογραφίες την συνάντηση, βρέθηκαν όλοι μαζί στο χώρο της Περίκλειου βιβλιοθήκης και συζήτησαν πάνω στο βιβλίο της συγγραφέα "Το εργαστήρι του δόκτωρα Μάγερλαντ". Πρόκειται για ένα βιβλίο παράδοξο στο οποίο συνυπάρχουν κάτω από τη μυθοπλασία, ή με το στοιχείο της απλώνοντας ως δίχτυ να ενώνει, στοιχεία επιστημονικά με γραφή δημοσιογραφική ένα θέμα που προβληματίζει και θα προβληματίσει στο εγγύς και απώτερο μέλλον ακόμα εντονότερα.

«Ο σύγχρονος Φρανκενστάιν καθισμένος απερίσπαστα πίσω από την απαγορευμένη είσοδο στο υπόγειο του σκοτεινού εργαστηρίου του, έπρεπε να επιλέξει με ακρίβεια, μπροστά από το μικροσκόπιο τα έμβρυα με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά “μωρών επί παραγγελία” των πελατισσών του στο τελευταίο στάδιο».

Το βιβλίο της συγγραφέα θα μάς θέσει αντιμέτωπους με την κρίσιμη επιλογή: Θα εμπιστευθούμε το μέλλον της ζωής στις τεχνικές γενετικής για επεμβάσεις κατά βούληση στο ανθρώπινο DNA, μέχρι να εξαλειφθούν οι ασθένειες, με απώτερη επιδίωξη την ευζωία, και με επίκτητα χαρίσματα για εμάς και τα παιδιά μας;

Πού τραβάμε τη διαχωριστική γραμμή;

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ








bottom of page