top of page
  • Δημήτριος Δρίβας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 05.25.2018 η συνάντηση του Βασίλη Βασιλικού με "τα Ψαχτήρια" ...

Updated: Apr 14, 2021


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα Απρ 25. 2018 η συνάντηση του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού και του καθηγητή του ΕΚΠΑ, Θανάση Αγάθου, με τη λογοτεχνική ομάδα του σχολείου μας "τα Ψαχτήρια". Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το βιβλίο του συγγραφέα "Θύματα ειρήνης", βιβλίο που στο προηγούμενο διάστημα είχε μελετήσει η ομάδα και ήταν πλέον έτοιμη να το συζητήσει μαζί του θέτοντας βέβαια και όποια άλλα γενικότερα ερωτήματα προέκυπταν σ΄ αυτήν την συνάντηση. Το βεληνεκές του συγγραφέα και η εμπειρία ζωής του ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε κάτι τέτοιο. Άλλωστε και η παρουσία του κ. Αγάθου έδινε και έδωσε τελικά αφορμή στους μαθητές να του διατυπώσουν ερωτήματα "επαγγελματικού προσανατολισμού", που αφορούσαν ιδιαίτερα τη Φιλοσοφική σχολή.

Θέλουμε να ομολογήσουμε, όλοι, χωρίς περιστροφές, ότι ο τρόπος προσέγγισης του κ. Βασιλικού στα όποια θέματα του τέθηκαν και ο εντελώς προσωπικός αφηγηματικός του λόγος, μαζί και το στυλ, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους. Όχι μόνο για την ομάδα των Ψαχτηριών αλλά και για ικανό αριθμό συναδέλφων που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Στο τέλος ο συγγραφέας έκανε δώρο δικό του υπογεγραμμένο βιβλίο στην Περίκλειο βιβλιοθήκη του σχολείου, ενώ υπέγραψε τα βιβλία των μαθητών αλλά και πολλών από τους παρευρισκόμενους καθηγητές.

Περισσότερα για το βιβλίο του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού, "Θύματα ειρήνης" αλλά και για το βιβλίο του "τα Σιλό" που υπάρχουν στην βιβλιοθήκη μας πατήστε παρακάτω στις εικόνες των βιβλίων.

(Άρθρο αναθεωρημένο, Απρ 11. 2021)







bottom of page